top of page
road-1265734_1920 (2).jpg

Valpreventie & Screening

Vallen, iets om bij stil te staan!

Vallen onder ouderen komt veel voor. Dagelijks belandt iedere 5 minuten een oudere op de spoedeisende hulp na een val. Dat zijn 108.000 ouderen per dag! (Bron: Veiligheid.nl).

 

Vallen kan tot grote problemen leiden. Zichtbaar, zoals kneuzingen en botbreuken, maar ook onzichtbaar, zoals een hersenschudding (of ernstiger) en angst. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst verhoogt de kans nogmaals te vallen en moeilijke situaties en activiteiten te gaan vermijden. Men durft bijvoorbeeld de deur niet meer uit, op bezoek te gaan, blijft meer zitten en ziet langzaam steeds minder mensen. Hierdoor neemt het risico toe op vallen, het ontwikkelen of verergeren van incontinetieklachten,  het zich eenzaam gaan voelen en steeds meer hulp en zorg nodig te hebben.

 

Bent u gevallen, bent u af en toe bang om te vallen of kent u iemand in uw omgeving, die hiermee te maken heeft? Blijf er niet mee zitten! Een gerichte valpreventietraining is dan interessant voor u. Uw geriatriefysiotherapeut kijkt, samen met u, naar de mogelijke oorzaken en schrijft voor u een trainingsprogramma op maat. Wil u weten wat u zelf kunt doen om uw valkans te verkleinen? Bekijk de Activiteiten-piramide en het filmpje van Vilans. Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact op.

activiteitenpiramide2.jpg
Contact
video valpreventie.jpg
bottom of page