top of page

Bekkenbodemproof bij Longziekten

lungs-2803208_1280.png
Een veel voorkomende, maar desondanks weinig besproken, klacht bij vrouwen met een longziekte is ongewild urineverlies. Vrouwen met een longziekte hebben 2 keer zoveel kans op het krijgen van ongewild urineverlies. COPD verhoogt het risico op het hebben van verzakkingsklachten en het terugkomen ervan na een operatie. Gelukkig kunt u er iets aan doen!
Wat, leert u tijdens het webinar Bekkenbodemproof bij Longziekten.
Chronisch hoesten verhoogt de druk op bekkenbodem en organen. Sommige medicijnen maken het bindweefsel kwetsbaarder. Om problemen te voorkomen of te verhelpen is het belangrijk om continue overbelasting van het bekkenbodemgebied te voorkomen.
 
Bekkenbodemproof bij Longziekten is een interactief webinar met direct toepasbare oefenstof voor thuis. U leert beweegvaardigheden om met minimale bekkenbodembelasting maximaal te bewegen in allerlei dagelijkse activiteiten. Alles draait om balans. Lukt het u die te vinden en te bewaren, verkleint u de kans op het ontwikkelen van bekkenbodemklachten, nu en later. Na deze avond weet u waarom goede longzorg helpt tegen bekkenbodemklachten en waarom en hoe een goede bekkenbodemfunctie bijdraagt aan goede zorg voor uw longen.
Het webinar wordt gegeven door Miriam van Hartevelt, een in dit onderwerp gespecialiseerd fysiotherapeut. Er wordt gewerkt in kleine groepen. Maximaal 8 deelnemers.
 
Datum & tijd:      do. 18 juni, 19:30-21:00 uur
Locatie :            Thuis
Kosten:              €17,50 (incl. 21% btw)

 

bottom of page