top of page

Bekkenbodemproof Sporten

shoes-791044__340.jpg
Zwangerschap is een bijzondere periode. Er verandert veel, ook in je lichaam. Onder invloed van hormonen en de groei van je buik verandert de draagkracht van je lichaam.De belasting van je bekkenbodem, de spierlaag die de bodem van je bekken vormt, wordt groter. Deze veranderingen zijn belangrijk om je kindje ruimte te geven om te groeien en het straks ter wereld te brengen. Naarmate je zwangerschap vordert, maken deze veranderingen het stabiliseren van je rug, bekken en heupen moeilijker. Ook kunnen er bekkenbodemproblemen ontstaan, bijvoorbeeld ongewild urineverlies, moeilijker een wind kunnen ophouden of een drukgevoel in je schede.
Tijdens de workshop Bekkenbodemproof Zwanger leer je gezond omgaan met deze verandering.
Je leert beweegtechnieken om met minimale bekkenbodembelasting maximaal te bewegen in allerlei dagelijkse activiteiten. Alles draait om balans. Lukt het jou die te vinden en te bewaren, verklein je de kans op het ontwikkelen van bekkenbodemklachten, nu en later.
Onderwerpen die aan bod komen zijn :
*   Wat is een bekkenbodem? Waar zit hij en wat doet hij?
*   Wat is jouw bekkenbodembelastbaarheid op dit moment?
*   Wat is bekkenbodembelasting en hoe houd je die in balans met jouw persoonlijke belastbaarheid?
*   Wat kun je doen als je bekkenbodemklachten hebt?
Het is een praktische workshop met direct toepasbare oefenstof. De workshop wordt gegeven door Miriam van Hartevelt, een in dit onderwerp gespecialiseerd fysiotherapeut. Er wordt gewerkt in kleine groepen.
Je bent van harte welkom!
 
Datum & tijd:       Wo 19 februari, 19:30 – 21:30 uur (ontvangst v.a. 19:15 uur)
Locatie :             Fort Blauwkapel, Kapeldwarsweg 18A, Utrecht
Kosten:              €25,00 (incl. 21% btw)
bottom of page